Monday, September 14, 2009

Berbuka Puasa @ Restoran Tupai-Tupai 13/09/09

Kitaorg plan berbuka pose ngan member2 ms kat kolej dl...member2 rapat la kan...dah 2 minggu lps kitaorg plan...de gak yg xdapat join..yerla masing2 de plan msg2 kan...so sp yg free je dtg...


first2...aku nak tumpang shima...tp ms ptg ahad tiba2 dia dpt emergency call dr pakcik appy...so xdapat la shima join...xbest la shima xder huhuhu tp nak wat mcm mn kan...


so aku naik la komuter smpi bank negara...pastu sya n aqim amik aku...thanks sya n aqim..kalo x..mmg xgi ar...hehehe tp rezeki nak gi tu de,....dapat join gak :)


ni sya n ipah...ermmm ms ni ngah tunggu berbuka pose..mkanan dah amik...dah bosan sgt..aper lg kitaorg start la snap pic heheheh

ni aku ngan ipah...tgk aqim letak jari die...jeles la tu kan ahhahahah tgk la muka lapar je kitaorg ni...xsabar nak tunggu waktu berbuka hahahha


pic ni plak ngan ila n her son...hensem anak die heheheh tgk la senyum sama je labar ngan umi die...happy btl kan....sya tu nak jd mama dah xlama lg...bestnyer...ipah biler lg hehe
aku lmbat ar gi...kawin pun blum lg kan ..korg doakan aku cpt kawin yer...amin :)

Lps perut dah kenyang...kitaorg pun nak gerak la balik..masing de hal plak....de nak shop bj raya...heheh raya pun xlama lg kan..sebelum blk...sempat lg ar amik pic...sbg kenangan...lps ni xtau biler leh juper plak :) ni jer la yg xdapat dtg thn ni hehhehe

ni aku ngan ipah...mr fadzly amikkan....heheh sj2 smbil tunggu org lain kuar :)

ni KAMI...heehh semoga lps ni dapat juper mcm ni..n lg ramai yg join...lg ramai lg best kan..
tgk anak ila tu...mcm2 gaya ide wat hehehe


suker sgt pic ni....so sweet :) friend forever...harap2 lps ni lg rapat la kan walaupun msg2 dah kawin...kawan jgn luper yer :)

ni dah jln nak gi keta masing2 ni....perut pun dah kenyang...ni ipah yg snap kan...
ermmm...semoga thn dpn kita leh buka sama2 lg yer :) Sayang korang sume....termsk yg xdapat dtg gakkk...:)

Buat Biskut Raya Part 3

ermmmm...ni plak biskut yg ketiga...:) ni aku yg plih resepi ni...kitaorg wat tiga jenis biskut jer...xsempat nak wat byk2...lgpun first time wat hehehhehe


3) Biskut Shortbread choc rice



ok...ni la bahan2 untuk biskut ni...byk gak la bahan2 die..antaranye marjerin,tepung, kelapa kering...choc rice...nestum...nasib baik sedap biskut ni...

semua bahan2 td dia gaul smpi rata...penat gak la fatimah nak gaulkan...byk bahan2 nyer hahaha xperla exercise

lps sume bahan telah digaul...dan dah jd satu adunan...time aku pla nak tekap ngan acuan...
penat gak nak tekap ngan acuan ni huhhuhuh

ni la bentuk acuan yg kitaorg pilih...cml kan...cml mcm org yg tekap tu hahhahaha jgn marah :P

ni la biskut yg telah siap...simple je tp sedap tau ....:) ermm... harap2 thn depan rajin lg nak wat biskut kan.....aper2 pun selamat hari raya aidilfitri :)

Buat Biskut Raya Part 2

aku kembali...aku update untuk biskut yg kedua plak...biskut yg aku wat ngan housemate aku tu heheheh biskut yg kedua ni ....resepi pilihan fatimah..sedap sedap

2) Biskut conflakes cococrunch

ni bahan2 untuk biskut yg kedua ni...xguna byk bahan pun...simple je...antara bahan die...marjerin , cornflakes,cococrunch, gula n etc...kstau skit2 ok la kan hahahahha

biler sume bahan2 dah diadun jadi satu adunan...tekap adunan ngan acuan ...kami meilih bentuk mcm kat atas tu...bile dah siap ditekap...kat atas biskut tu kitaorg letak cococrunch yg dihancur kasar sbg hiasan....ks cml skit heheheh

lps tu.....biskut td dibakar ngan suhu 160 celcius...dibkr selama 20 minit hehehehhe

ini la hasil biskut kami yg kedua...cml x??sedap tau..kalo xcy dtg la umah nnti heheheh :P
nnti aku update plak biskut yg ketiga ...see u :)

Sunday, September 6, 2009

Buat Biskut Raya :) Part 1


Tahun ni first time aku wat biskut raya heheheh tp sj je try ....aku wat ngan officemate aku ...mas n fatimah....


kitaorg wat weekend lps...kitaorg plan sejak awal pose lg ...tp br skang br sempat nak wat hehehe
kitaorg wat 3 jenis biskut: Biskut mentega kacang(pilihan mas), biskut conflakes cococrunch (pilihan fatimah) n shortbread choc rice ni aku yang pilih ...yummmy
Fatimah wat adunan die ...aku tolong tekap acuan mas plak tukang membakar ...



1)Biskut Mentega Kacang






kat atas tu...bahan2 untuk wat biskut first ni heheh antara bahannyer peanut butter, tepung kastard, mentega..gula n telur..




biler bahan sume dah dicampur ...tulah adunan biskut tu :)





ni plak start untuk tekap acuan...ni la bentuk biskut mentega kcang..tgk ar tgn aku yg cute tu ngah tekap acuan heheheheh



ni la....biskut yang siap ditekap... dan ni la bentuknyer...cml kan :) biskut ni dah sedia untuk dibakar...


selepas siap dibakar ni la biskut yg kami wat...kalo nak try dtg la umah raya nnti hehehhe
nnti aku continue utk story 2 jenis biskut lg k...ni bz skit bye...see u ya :)