Saturday, July 25, 2009

Shopping Beli Kain Untuk Baju Raya :)

Raya??Hhehehe rasenye lambat lg kan...tp kain nak wat baju raya kene bl dah sbb tailor yg nak jahit tu tutup untuk tempahan 01/08 ni...so kene la bl awal kan..padahal puasa pun blum lg kan....thn lps aku bl reday made...tp thn ni tempah la plak kan...ready made kdg2 kain nyer kita xsuke plak kan...mcm thn lps...2-3 hari br dapat bj yg cntik...huhuh

Aku pun plan la ngan adik aku kuar gi bl kain kan.....plan nak gi awal ...tp tau2 jerla ari cuti...terbangun lambat la plak kan hehehhe tp xperla janji sebelum tgh hari
Lps je bersiap...sempat la lg nak amik pic hhuuhuhu


ni la adik aku hehhehe sama x muka??? lain kan ....sempat lg snap photo..lg la bertambah lambat nak gi heheheh





ader lagi .....adik aku ni mmg suker bergambar ...ikut kan jer heheheh

Lps puas layan adik aku ni snap photo...kitaorg pun gerak la....gi pun naik bas jer....keta xlg...nasib baik sampai2 jer kat perhentian bas...bas pun sampai so xla panas nak tunggu lama kan....

Masa dalam bas tu der la incident yg klakar hehehhe adik aku minum dalam bas tiba2 bas tu brek plk tiba2 abis la air tumpah..kene tudung adik aku huhuh abis basah...nasib baik tudung ngan air color sama kan...so xder la nampak sgt...sengal nye bas ...bas2 kat kl ni mmg driver giler hahhaha

Sampai2 jer kat Jalan Tar kitaorg pun jln2 la tgk2 ape yg menarik nak tgk hehheheh kitaorg terus gi jakel dl....perghh...punyerla ramai org kan.....rimas btl...nak pilih pun susah ...pastu aku bl la satu kain kat sini...adik aku xtahan dah rimas ngan rmi org...dia nak bl kat kdi2 kat masjid jamek jer...kitaorg pun msk la kat sume kdi ....pastu juper la baju yg adik aku minta...pastu bl plak utuk my mum....heheh mak aku ni xdatang warna yg terang2 heheheh so kene cr la kain taste mak aku hihihihi tp ngah2 shopping ni xla snap pic...xsempat lorrr...

Dah abis shopping....kitaog pun gi sogo plak nak mkn...nasi baik ms mkn xla ramai sgt...kalo x kelaparan la kan hehhehehe Lps sume settle..kami pun blk...penat nak jln dah hehhe lgpun dah panas huhuh

Nak tgk x baju raya yg aku beli......

jeng..jeng....

jeng...jeng ...jeng

Tgkla.....kat bawah ni


mana leh tgk ....surprise la...tgk plastic bag jer la kan hehheheh nnti basi la kan...raya pun lmbat lg....aku bl color ijau pucuk pisang.....thn ni nak sama lg ngan fz....dia suruh aku cr baju aku dulu...sbb dia ckp baju aku susah nak cr....so nnti die beli la...dia bl yg ready made jer ....

Lps sampai kepong...adik aku plak ajak gi jusco..dia nak bl brg...so ikut jerla....lgpun xramai sgt kat jusco ni....maybe rmi xdpat gaji lg kan....

pergghhh penat btl la berjln ari ni...kul 6 br sampai huhuh xperla skali skala....bkn slalu kan hehehe

Ok la sampi ni je entry kali ni...nnti juper lgi..bye

Wednesday, July 22, 2009

Suami Terbaik..... :)


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut.

Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . ""Hello?""Abang, nie sayang nie,""Emmm... ""Abang masih ada di kelab lagi ke?""Iya.""
Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?""
Berapa harganya?""Cuma $1500.00 aje""
O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"
" Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 .
Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu ""Berapa harga yang dia bagi?""Cuma $280,000 ...""
O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."
"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi...""Apa?"
"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "
" Berapa harga yang mereka minta?"" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kitaboleh cover harga tu. . ."
"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"
"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!""
Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :


"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "


*Sengalnyer citer ni kan hahhaa xperla bc nak ilangkan stress hehehhe
bye....

Monday, July 20, 2009

Selamat Pengantin Baru ~Lily & Halim 18/07/09

Entry ni about kwn aku kawin lg...kebanyakan sume entry kwn aku kawin heheheh musim kenduri kawin ni heheheh entry sebelum ni aku de ckp...pertunangan offimate aku sama ngan kenduri lily ni...aku xdapat nak gi sbb ader sbb2 tertentu...so aku gi tunang offimate tu jerla...

Walaupun x gi ....aku upload gak pic die kat blog ni...wat kenangan kan...kawan aku, Miss yang ks pic ni...dia gi ....siap gi ari khamis lg...bgs bgs tolong pengantin heheheh

Ni pic ms sanding...cml la bj die...color dia pun cantikk....walaupun xgi lily de gak ks gift bag untuk aku...thanks lily

ni mesti ms lps nikah ni......hehehhehe

ni time sarung cincin lps akad nikah....aku doakan semoga korg bahagia hingga ke akhir hayat...
InsyaAllah ...kenduri kat umah halim 2/8 ni aku dtg k.....

Sunday, July 19, 2009

Pertunangan Kak Jana ~my Officemate~

Lagi sorg officemate aku dah bertunang n melangkah ke step yang baru hhhehehhe tinggal aku jer la kan heheh hope lps ni aku plak aku....ikutkan ari yg sama ni de kenduri kwn aku kat pahang..tp xjd nak gi ats sbb2 yg xdapat dielakkan....so aku gi la kenduri kak jana bertunang...aku gi ngan mas n fatimah.. kitaorg dtg lewat....dah abis majlis br sampai...

sampai je kat umah kak jana family lelaki dah nak blk huhuh msk2 umah terus jer mkn hahhaha mmg tepat la..perut ngah lapar hahhahaha

Lps mkn wat la sesi bergambar kan hehehhe mcm biasa .....


kami yang dtg hehehhe antara offimate yg dtg....de lg sorg tp lmbat skit dtg...so xsempat nak amik pic ngan kak anim hehehhe yg ijau tu la kak jana....congrates kak jana...semoga kekal hingga ke akhir hayat...amin.....

kak jana ...cpt2 kawin yer...lps ni doakan turn sy plak hahhahahahahah


ni plak pic ngan mas...kalo xtangkap pic berdua mmg xleh...mesti ade nyer hahahhaha


pic ngan kak jana plak...amik berkat kan heheheh gemuk aku kan...nampak chubby huhuhu kene diet ni huhuhuh


ni dah nak blk...sempat lg nak amik pic...dah la panas kan....sanggup tu hahahahha
ok la....kat sini je entry kali hehehhe congratulation kak jana.....

Friday, July 17, 2009

Bz la....

lm xupdate...bz la....huhuhuh lg pun xder cite best nak citer :(

ni ngah cr2 story yg best utk post kat blog ni.......hehehhehehehe

Tuesday, July 7, 2009

Transformers : Revenge Of The Fallen & Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurs

2 filem yg paling best kat cinema di malaysia....tp xder kesempatan nak tgk lg...entah biler huhuhuhu


-- Ice Age 3: Dawn Of The Dinosaurs--

--Transformers : Revenge Of The Fallen--

harap2...weekend ni blh la tgk...kalo xbz ar huhuhuhu

Monday, July 6, 2009

Michael Jackson --- RAJA POP DUNIA

HIS MUSIC WILL LIVE FOREVER,....

Michael Joseph Jackson (August 29, 1958 – June 25, 2009)

Sunday, July 5, 2009

MAJLIS CUKUR JAMBUL ---BABY RANEA 04/07/09

Sabtu lps ader majlis ncukur jambul anak kawan aku, shima....kira meriah gak la kan...mas , officemate aku pun dtg gak...sbb dia knl gak shima ni tp xpernah juper...so shima ajak die skali...mas dtg ngan husbnad die....siap bw adiah lg heheheh


ni la pelamin baby ranea....cml kan...mcm gugu gaga erra plak kah hehhehe babah ranea siap print lg pic ranea...cml jer kan ....

beg2 ni nak ks kat tetamu yg dtg....konon aku nak tlg ks la kan...mula2 tlg la...lm2 shima gak yg kene ks...kitaorg ntah gi mn melepak kan heheheh sian shima huhuhu
member2 yang dtg xla rmi sgt...aku, sya n ipah je dtg huhuhu tp de gak yg dtg kan....

mcm biase kitaorg mesti amik pic nyer...mn leh xamik...xcy??? tgk la pic kat bwh ni heheheh

btl kan?? heeh tp muka aku ddi sebalik tiang la plak...hehehe tambah cml lg pic ni sbb de baby cute tu kan...siap pndang camera...pandai die heheheh good boy hahah



pic ni plak lps abis marhaban....pic ni ngan adik appy n ina, sepupu shima.....
ermmm..meriah gak majlis ni...yerla coz anak first kan....

happy aku tgk kawan2 aku sume happy kan....aku pun happy gak tp cume xkawin lg hahahha
xla sm mcm kawan2 aku....

ok la nnti kalo de story yg best lg...aku akan update....

see u... :)

Wednesday, July 1, 2009

mY bEST fREn WeDDing - Nana

Ni wedding kawan aku ms kat sek teknik dl....die die best bfrens aku...ader lg 2 org...mas n Ct...kitaorg ni kecoh dl kat klas...kalo xckp sehari bkn kitaorg la ni...kdg2 ader org cabar suruh kitaorg ckp satu hari...klakar btl...tp aper kitaorg peduli hahhahahah nakal btl kan

Lps SPM kitaorg xjuper2...lm giler xjuper...sampai kawan aku lg sorg ni dah anak 2 org hahahhaha
Time Nana kawin ni (27/06/2009) br la dpt juper....dah dkt 8 thn xjuper...rindu sgt tau heheh
dapat juper ms ni best giler ....
Aku tumpang mas gi umah nana..mas amik aku kat medan gopeng...kalo xsusah gak nak gi kan...thnaks mas....pic kat atas ni...pic ngan pengantin hehehe..wat kenangan ...lps ni xtau la biler leh juper kan hehehnilah suami nana....sempat gak amik pic dorg berdua...aper2 pun aku doakan ko bahagia hingga ke akhir hayat....nnti aku kawin dtg tau hahahha