Wednesday, December 16, 2009

Kene Gi Sarawak & Sabah

bln ni lgsg xder entry utk blog aku ni hehhehe

Bulan ni bz ngan training jer....awal bln ari tu kene training utk FAMA...
This weekplak.. aku kene wat training kat Sarwak...huhuhu penat gak la...
tp dapat gak la aku gi sarawak...tp kalo de teman lg best ni gi sorg jer hehheheh tp xperla experience kan...leh la tgk tempat org....

20hb plak kene gi Sabah plak...keje sambl berjalan kan hehhehe

nnti kalo aku de gi jln2 kat swak n sbh ...aku leh kongsi ngan korg sume erk

Wednesday, November 25, 2009

PROTON CITY...

Story ni lm dah ms awal bln november(07/11/2009) tp br nak share kat blog...bz sgt bln ni...ni ngah free skit...lgpun dah nak cuti esk..mood keje kurang hahahha

ni masa aku, adik n family abg aku gi Proton City kat Tg.Malim...sj je nak bw anak2 die jln..tp biler nak smpi je ujan la plak...tp sempat gak snap pic hehhehe


tgk la pic ni..awan pun dah mendung heheh...nama je duk kat tg malim tp nak gi sini pun jarang..ms mula2 dl je gi hehhehe



Ni anak abg aku ni...dorg la plg exited nak gi kan...suke sgt tgk jambatan tu..nasib baik dkt ngan parking keta...dah la mendung nak ujan ni heheheh




Antara pemandangan kan Taman Proton City ni...aku suke tgk view ni..cntik sbb de batu2 tu kot hehheh tp ms ni air dia mcm color coklat skit...maybe musim ujan ...




ni maklang plak nak snap pic..asyik snap pic org lain je kan...nak ujan2 pun sempat lg kan heheh yerla bkn slalu nak gi...walaupun dekat tp nak gi tu..ntah biler kan



Ni la family abg aku + adik aku hehheh ujan nak turun dah ni ....sebelum blk tu snap la sbg kenangan kan
ok la nnti aku update story lg k

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA



"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"



Wednesday, November 18, 2009

lama x update huhu

lama gak aku x update...dekat2 sebln dah ni...de je story yg nak dikongsi...tp bz ngan keje...
xsempat2 nak update lg ni hehehhe

xperla nnti kalo free aku update la ...see ya

Sunday, October 25, 2009

Bowling ..... :)

Last Saturday...kakak aku dtg umah ngan anak2 die..die ikut abg ipar aku ...abg ipar de class...so sementara nak tunggu abg ipar aku abis blaja so..die lepak ar umah aku ngan anak2 die...so xla aku bosan hehehhe lgpun ari tu besday abg ipar aku...:)

so lps zuhur dorg ajak aku mkn sate kajang haji samuri kat selayang...ermmm mkn la puas2.de org blanje kan heheh

Lps mkn2..kitaorg jln2 kat selayang mall plak...bw anak2 buah aku gi mian game...sambil2 tgk anak sedara aku main game..nampak plak de Selayang Bowl...so abg ipar aku ajak la main bowling...erm mula2 aku ngan kakak aku mls tp xperla...kitaorg main gak la hehheheh

time ms br smpi....amik pic dl..pki pu simple je..ingatkan mkn dkt2 jer

Kakak aku xpernah main bowling...so dia segan nak main..tp da main best plak kan hehehe

tgk ar kakak aku tu...gelak besar..ni xtau la gelak sbb strike atau msk longkang...xkisah la msk longkang pun janji enjoy spend time with family kan :)
kitaorg main 2 game...satu game pun dah penat...ni plak 2 game...comfirm sakit2 kaki n badan lps ni...yerla lm sgt xmain bowling

ni anak akak yg no2...ni time org nak amik bola je xks heheh jels la tu xdpt main hehe aleeya ni mmg suke amik pic ...

pic i aleeya yg snap..td mak lang amik pic die...so ni die plak amik pic mak lang hehhe


ms ni dah nak blk...so amik pic dl sbg kenangan kan..ni la my eldest sister...

Thanks abg long n along coz blanje sy hehehehhe nnti kita leh main bowling lg....

Tuesday, October 20, 2009

Hemodialysis for my luvly father

ermmm..abah aku kene wat hemodialysis xlm lg..abah aku sakit buah pinggang...7% je berfungsi..sian abah..tp nak wat mcm mn kene terima semua tu sbg takdir kan...aku harap abah ok ms jalani hemodialysis..abah kene wat hemodialysis 3 kali seminggu untuk whole life

nextweek abah kene wat saluran untuk hemodialysis kat KPJ Ipoh...abg aku ajak gi anta abah tp xtau la dpt gi ke x..aku rs mcm de meeting tp xtau la jd ke x....ngah pk kan nak gi ke x huhuh

selepas 6 minggu br leh wat hemodialysis...hopefully. lps wat rawatan ni abah akan ok n blh wat aktiviti harian mcm org lain gak kan...amin :)

Thursday, October 15, 2009

Baru abis training hehhehe

isnin dan selasa lps aku kene wat training utuk sistem yg company aku wat..sistem pengurusan aset...
aku ni biler time kene wat training mula la nak sawan kan hahhaha aku ni gelabah lebih heheh
kalo nak training xleh tido lena...hahahha


tp aku cube la wat yg terbaik...tp xder yg terbaik pun lg hhahaah
lps abis training byk plak yg kene wat customization ...penat nak siapkan keje...ngan keje yg lain lg...xperla dah kje nak wat mcm mn kan heheehhe




ni aku sj letakpic ni..pic latest aku ...mcm gemuk la plak huhuh

Wednesday, October 7, 2009

Open House @ Umah Ipah - 031009

ermmmm...entry open house lg .. byk invitation kalo dah raya2 ni kan...wat entry pun just tuk kenangan jer kan....ni openhouse kawan baik aku ipah...kat seri kembangan...rmi gak la mmber2 ms kat kolej dl dtg...tp aku ngan shima terlmabat skit dtg...sbb time nak amik aku tu jem...sian shima kan heheh

Yang baju ijau tu liz...die susah skit nak juper so time2 mcm ni jer la leh juper kan :)

ni jer la member2 kolej yg dtg...ni pun yang rapat...duk sama2 ms kat hostel n umah sewa...aku jer yg xkawin lg tu heheh....doa2kan jer la aku hahhahaha baby tu nama die ranea...anak shima ...cute sgt kan :)

ni pic time dah abis mkn..liz je ngah mkn..dia lewat skit sampai...ni kira santai2 la heheheh tgk la muka kenyang jer kan....

pic lg satu pic ngan baby ranea yng comey...

ok la...nnti aku update lg....byk lg open house ni hehehhe

see ya :)

Tuesday, October 6, 2009

Open House UMah Cta (01/10/09) -

Biler Time raya ni..byk la org invite gi open house....first open house yg aku gi...umah kawan aku kat Batu Caves, Cta..dia ni classmate blaja kat IIC dl....lm giler xjuper die.tup tup thn ni call ajak aku gi open house..mcm biase aku gi ngan sya...sp lg nak bwkan aku kan hehehhe classmate lain yg dtg..dilla...dah de anak die....sume da kawin ni...aku ngan cta je yg xkawin
Tgk la makanan die.....ermmm yummmy...blum msk umah dah tau sume menu sedap2 heheh
ader tauhu bakar..otak2, laksa, nasi impit...byk lg ar
Yang plg suke kitaorg mkn..otak2 n tauhu bakar...mmg class ar..xpernah juper tauhu bkr sedap mcm ni hehehhe
kitaorg pun mkn je la sebyk yg blh hahhahaha tambah2 lak ibu mgandung tu..sp lg kalo bkn sya..seronok tgk dia mkn....
Ni la antara2 classmate aku yg dtg...xramai pun heheheh lm xjuper korg yer...seronok gak biler dah juper kan :)


ni time nak blk...perut pun dah penuh ni ...lgpun nak ujan time n heheh aper2 pun thanks cta...

Sunday, October 4, 2009

Raya + Open House :)

Selamat Hari raya Semua....

tp cedih la...raya xdapat pun snap pic...bz lor...yerla sume kakak n abg yg dah kawin raya umah mak mertua...tinggal aku ngan adik aku jerla yg tlg mak....so xsempat la nak snap pic ...br je siap dah de org dtg raya huhuhuh SO xder la pic yg leh kongsi kat blog ni hehhehe

sepanjang syawal ni..byk btl jemputan open house....hehehe
nnti leh ala kau upload pic2 kat open house....ok gak la kan...de gak pic raya... heheheh

setakat ni br 3 open house aku gi....lps ni ader 3 lg open house....blh la snap pic byk2 gak heheh


ok la nnti aku update pic k...see you :)

Monday, September 14, 2009

Berbuka Puasa @ Restoran Tupai-Tupai 13/09/09

Kitaorg plan berbuka pose ngan member2 ms kat kolej dl...member2 rapat la kan...dah 2 minggu lps kitaorg plan...de gak yg xdapat join..yerla masing2 de plan msg2 kan...so sp yg free je dtg...


first2...aku nak tumpang shima...tp ms ptg ahad tiba2 dia dpt emergency call dr pakcik appy...so xdapat la shima join...xbest la shima xder huhuhu tp nak wat mcm mn kan...


so aku naik la komuter smpi bank negara...pastu sya n aqim amik aku...thanks sya n aqim..kalo x..mmg xgi ar...hehehe tp rezeki nak gi tu de,....dapat join gak :)


ni sya n ipah...ermmm ms ni ngah tunggu berbuka pose..mkanan dah amik...dah bosan sgt..aper lg kitaorg start la snap pic heheheh

ni aku ngan ipah...tgk aqim letak jari die...jeles la tu kan ahhahahah tgk la muka lapar je kitaorg ni...xsabar nak tunggu waktu berbuka hahahha


pic ni plak ngan ila n her son...hensem anak die heheheh tgk la senyum sama je labar ngan umi die...happy btl kan....sya tu nak jd mama dah xlama lg...bestnyer...ipah biler lg hehe
aku lmbat ar gi...kawin pun blum lg kan ..korg doakan aku cpt kawin yer...amin :)

Lps perut dah kenyang...kitaorg pun nak gerak la balik..masing de hal plak....de nak shop bj raya...heheh raya pun xlama lg kan..sebelum blk...sempat lg ar amik pic...sbg kenangan...lps ni xtau biler leh juper plak :) ni jer la yg xdapat dtg thn ni hehhehe

ni aku ngan ipah...mr fadzly amikkan....heheh sj2 smbil tunggu org lain kuar :)

ni KAMI...heehh semoga lps ni dapat juper mcm ni..n lg ramai yg join...lg ramai lg best kan..
tgk anak ila tu...mcm2 gaya ide wat hehehe


suker sgt pic ni....so sweet :) friend forever...harap2 lps ni lg rapat la kan walaupun msg2 dah kawin...kawan jgn luper yer :)

ni dah jln nak gi keta masing2 ni....perut pun dah kenyang...ni ipah yg snap kan...
ermmm...semoga thn dpn kita leh buka sama2 lg yer :) Sayang korang sume....termsk yg xdapat dtg gakkk...:)

Buat Biskut Raya Part 3

ermmmm...ni plak biskut yg ketiga...:) ni aku yg plih resepi ni...kitaorg wat tiga jenis biskut jer...xsempat nak wat byk2...lgpun first time wat hehehhehe


3) Biskut Shortbread choc rice



ok...ni la bahan2 untuk biskut ni...byk gak la bahan2 die..antaranye marjerin,tepung, kelapa kering...choc rice...nestum...nasib baik sedap biskut ni...

semua bahan2 td dia gaul smpi rata...penat gak la fatimah nak gaulkan...byk bahan2 nyer hahaha xperla exercise

lps sume bahan telah digaul...dan dah jd satu adunan...time aku pla nak tekap ngan acuan...
penat gak nak tekap ngan acuan ni huhhuhuh

ni la bentuk acuan yg kitaorg pilih...cml kan...cml mcm org yg tekap tu hahhahaha jgn marah :P

ni la biskut yg telah siap...simple je tp sedap tau ....:) ermm... harap2 thn depan rajin lg nak wat biskut kan.....aper2 pun selamat hari raya aidilfitri :)

Buat Biskut Raya Part 2

aku kembali...aku update untuk biskut yg kedua plak...biskut yg aku wat ngan housemate aku tu heheheh biskut yg kedua ni ....resepi pilihan fatimah..sedap sedap

2) Biskut conflakes cococrunch

ni bahan2 untuk biskut yg kedua ni...xguna byk bahan pun...simple je...antara bahan die...marjerin , cornflakes,cococrunch, gula n etc...kstau skit2 ok la kan hahahahha

biler sume bahan2 dah diadun jadi satu adunan...tekap adunan ngan acuan ...kami meilih bentuk mcm kat atas tu...bile dah siap ditekap...kat atas biskut tu kitaorg letak cococrunch yg dihancur kasar sbg hiasan....ks cml skit heheheh

lps tu.....biskut td dibakar ngan suhu 160 celcius...dibkr selama 20 minit hehehehhe

ini la hasil biskut kami yg kedua...cml x??sedap tau..kalo xcy dtg la umah nnti heheheh :P
nnti aku update plak biskut yg ketiga ...see u :)

Sunday, September 6, 2009

Buat Biskut Raya :) Part 1


Tahun ni first time aku wat biskut raya heheheh tp sj je try ....aku wat ngan officemate aku ...mas n fatimah....


kitaorg wat weekend lps...kitaorg plan sejak awal pose lg ...tp br skang br sempat nak wat hehehe
kitaorg wat 3 jenis biskut: Biskut mentega kacang(pilihan mas), biskut conflakes cococrunch (pilihan fatimah) n shortbread choc rice ni aku yang pilih ...yummmy
Fatimah wat adunan die ...aku tolong tekap acuan mas plak tukang membakar ...



1)Biskut Mentega Kacang






kat atas tu...bahan2 untuk wat biskut first ni heheh antara bahannyer peanut butter, tepung kastard, mentega..gula n telur..




biler bahan sume dah dicampur ...tulah adunan biskut tu :)





ni plak start untuk tekap acuan...ni la bentuk biskut mentega kcang..tgk ar tgn aku yg cute tu ngah tekap acuan heheheheh



ni la....biskut yang siap ditekap... dan ni la bentuknyer...cml kan :) biskut ni dah sedia untuk dibakar...


selepas siap dibakar ni la biskut yg kami wat...kalo nak try dtg la umah raya nnti hehehhe
nnti aku continue utk story 2 jenis biskut lg k...ni bz skit bye...see u ya :)

Wednesday, August 19, 2009

Wedding @ Sg.Besi 010809

ermmm lmnyer xupdate heheh...bz skit ar....ni wedding kakak officemate aku....Wedding ni kat Kg Malaysia Tambahan sg besi....dah la ms gi ni puyer la jem...ms tu de road block pasal perhimpunan haran tu...perghhhh penat giler...nak smpi tu berjam2 kan...perut dah la lapar heheheh

Aku gi ngan bdk off aku n budak umah aku....tp aku tumpang kak jana....masa smpi kat umah pengantin terus je mkn hehheh xcy??? tgk la pic ni hehhehe


Pic ni fatimah snap...ni masa beratur nak amik makanan.....walaupun lapar tp blh senyum lg hahhahahahah
Lps mkn...kitaorg lepak2 dl...nak tunggu pengantin bersanding hehee Yang bestnyer...ms pengantin lelaki dtg...siap de tol lg tu...adat org johor kan.....aku xpernah tgk yg real...biler tgk....excited gak hehhe klakar pun de biler tgk muka pengantin lelaki mcm gelabah jer hehhehe aper2 pun best


Lepas dah puas tgk pengantin...kitaorg pun gerak blk la....xtunggu pun yg lain sbb tkt jem...seblum blk sempat lg amik pic heheheh amik ngan fatimah plak...

Okla sampai sini dulu k.... :)

"Selamat pengantin baru"

Tuesday, August 11, 2009

Lamanyer x Update

Ermmmm...lm xupdate dah...bz skit keje byk skang huhuh
xlama lg nak puase dah....

"SELAMAT BERPUASA UNTUK SEMUA"

Semoga diberkati oleh Allah s.w.t



Sunday, August 2, 2009

Cute Baby

Rasanyer lm dah xupdade blog ni...bz skit heehe lgpun xder story best pun...Minggu lps ikut officemate, mas...gi tgk kawan die nyer baby kat PPUM....excited nak gi tgk ni ..... mmg suke tgk baby ni...cute sgt..tp pgg tak berani hehhehe

Kitaorg gi lps keje....nasib baik la xjam kan...dlm kul 7 sampaila kat PPUM...tp parking punyer la jauh....so kene la jln kaki plak...exercise hheheh

sampai je kat wad bersalin....kiorag cr la kawan mas ni...fiza....rupenyer duk ujung skali hehhehe
aku pun xpernah juper dia tp mas sllau gak citer psl die...best frens die tu....

Nak tgk baby cute fiza ni....nama die Meor Farish Hakimi....




ni la die....cute kan...sm muka ngan mama die....congrates fiza.....fiza ni kene tahan kat wad coz baby die kene sakit kuning...sian die




ni plak pic kami rmi2 hehhehe kalo gi mn2 mesti de snap pic nyer kan...kenangan kan....
lps ni xtau la biler dpt tgk die kan....

aper2 pun...congrates fiza....semoga berbahagia hingga ke akhir hayat....


bye...see u



Saturday, July 25, 2009

Shopping Beli Kain Untuk Baju Raya :)

Raya??Hhehehe rasenye lambat lg kan...tp kain nak wat baju raya kene bl dah sbb tailor yg nak jahit tu tutup untuk tempahan 01/08 ni...so kene la bl awal kan..padahal puasa pun blum lg kan....thn lps aku bl reday made...tp thn ni tempah la plak kan...ready made kdg2 kain nyer kita xsuke plak kan...mcm thn lps...2-3 hari br dapat bj yg cntik...huhuh

Aku pun plan la ngan adik aku kuar gi bl kain kan.....plan nak gi awal ...tp tau2 jerla ari cuti...terbangun lambat la plak kan hehehhe tp xperla janji sebelum tgh hari
Lps je bersiap...sempat la lg nak amik pic hhuuhuhu


ni la adik aku hehhehe sama x muka??? lain kan ....sempat lg snap photo..lg la bertambah lambat nak gi heheheh





ader lagi .....adik aku ni mmg suker bergambar ...ikut kan jer heheheh

Lps puas layan adik aku ni snap photo...kitaorg pun gerak la....gi pun naik bas jer....keta xlg...nasib baik sampai2 jer kat perhentian bas...bas pun sampai so xla panas nak tunggu lama kan....

Masa dalam bas tu der la incident yg klakar hehehhe adik aku minum dalam bas tiba2 bas tu brek plk tiba2 abis la air tumpah..kene tudung adik aku huhuh abis basah...nasib baik tudung ngan air color sama kan...so xder la nampak sgt...sengal nye bas ...bas2 kat kl ni mmg driver giler hahhaha

Sampai2 jer kat Jalan Tar kitaorg pun jln2 la tgk2 ape yg menarik nak tgk hehheheh kitaorg terus gi jakel dl....perghh...punyerla ramai org kan.....rimas btl...nak pilih pun susah ...pastu aku bl la satu kain kat sini...adik aku xtahan dah rimas ngan rmi org...dia nak bl kat kdi2 kat masjid jamek jer...kitaorg pun msk la kat sume kdi ....pastu juper la baju yg adik aku minta...pastu bl plak utuk my mum....heheh mak aku ni xdatang warna yg terang2 heheheh so kene cr la kain taste mak aku hihihihi tp ngah2 shopping ni xla snap pic...xsempat lorrr...

Dah abis shopping....kitaog pun gi sogo plak nak mkn...nasi baik ms mkn xla ramai sgt...kalo x kelaparan la kan hehhehehe Lps sume settle..kami pun blk...penat nak jln dah hehhe lgpun dah panas huhuh

Nak tgk x baju raya yg aku beli......

jeng..jeng....

jeng...jeng ...jeng

Tgkla.....kat bawah ni


mana leh tgk ....surprise la...tgk plastic bag jer la kan hehheheh nnti basi la kan...raya pun lmbat lg....aku bl color ijau pucuk pisang.....thn ni nak sama lg ngan fz....dia suruh aku cr baju aku dulu...sbb dia ckp baju aku susah nak cr....so nnti die beli la...dia bl yg ready made jer ....

Lps sampai kepong...adik aku plak ajak gi jusco..dia nak bl brg...so ikut jerla....lgpun xramai sgt kat jusco ni....maybe rmi xdpat gaji lg kan....

pergghhh penat btl la berjln ari ni...kul 6 br sampai huhuh xperla skali skala....bkn slalu kan hehehe

Ok la sampi ni je entry kali ni...nnti juper lgi..bye